Εορτολόγιο

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Παρουσίαση Δημοτικού Συνδυασμού “Εμείς η Κοινωνία” του Βασίλη Περγάλια

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τανάγρας στο Σχηματάρι, ο διεκδικητής του χρίσματος για την Δημοτική Αρχή κ. Βασίλης Περγάλιας,πλαισιομένος από τους κ.κ. Ηλία Χόντζια και Αθ. Αικατερίνη, παρουσιάσε την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του με το διακριτικό τίτλο “ΕΜΕΙΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ”, καθώς και μερικά – είναι σε διαπραγμάτευση και με άλλους συμπολίτες - από τα πρόσωπα που είναι συνυποψήφιοι ή στηρίζουν τον συνδυασμό του.

Η ιδρυτική διακήρυξη ξεκινάει με την φράση, “Ο Δήμος Τανάγρας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ήρθε η ώρα να ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ με το δημότη του”, εξηγώντας ότι τα προβλήματα των δημοτών, η μελλοντική δημοτική αρχή θα τα κάνει δικά της, σκύβωντας στα προβλήματα του καθενός, “όχι σαν απρόσωπη Δημοτική Αρχή με τα άψυχα χαρτιά της, αλλά σαν άνθρωπος προς άνθρωπο...” είπε ο κ. Περγάλιας.
Υποσχέθηκε, ότι αυτός και τα μέλη του συνδυασμού του θα υπηρετήσουν τον Καλλικρατικό Δήμο Τανάγρας:
  • Με κανόνες διαφάνειας, πίστης στις αρχές και στις αξίες του ανθρώπου της κοινωνικής μέριμνας και της αλληλεγγύης.
  • Με σεβασμό στους θεσμούς και με υψηλούς στόχους για τον άνθρωπο, την οικογένεια και τον τόπο.
    Επίσης, υποσχέθηκε την πολυεπίπεδη ανάπτυξη του Δήμου εκμεταλλεύομενος την ιστορική και γεωγραφική θέση του δήμου, αλλά και την αξιοποίηση της βιομηχανικής ζώνης με στόχο την ελάφρυνση της ανεργίας των νέων, αναδεικνύοντας και εκμεταλλευόμενος “...τους πλούσιους φυσικούς πόρους” όπως ανέφερε. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προστασία του περιβάλλοντος, θέτοντας σαν απαγορευτικά όρια: τη θυσία της φύσης στο βωμό του υλικού κέρδους, την αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, και τον έλεγχο των μονάδων που λειτουργούν χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές και πρόνοια για τις καταστροφιές συνέπειες.
    Κάλεσε του νέους του τόπου να προσφέρουν “...με τις ιδέες τους, τη φρεσκάδα, την ορμή και το πάθος τους”. Απέκλεισε κομματικούς χρωματισμούς του Συνδυασμού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, “...ο Συνδυασμός “ΕΜΕΙΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ” είναι πολυσυλλεκτικός και ανεξάρτητος”.
Τελειώνοντας ο κ. Περγάλιας, κατέθεσε στην κρίση των συμπολιτών του τις αξίες και τις αρχές του Συνδυασμού του, θέτοντας σαν στόχο να κάνει το Δήμο Τανάγρας ένα “Πρότυπο Δήμο”:
  • Με πολύπλευρη ανάπτυξη, με λειτουργικές υπηρεσίες και χρηστή διοίκηση
  • Με εκσυγχρονισμό, στήριξη και ανάδειξη της αγροτικής μας παραγωγής
  • Με την αξιοποίηση του ορεινού όγκου της Πάρνηθας και του υγρού στοιχείου του Ευβοϊκού που μας ενώνουν
  • Με την ανάδειξη της ιστορίας και των μνημείων και των παραδόσεων μας
  • Με τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών σε κάθε γειτονιά του Δήμου.
Ζήτησε τέλος, την εμπιστοσύνη των συνδημοτών του και να τους δώσουν την ευκαιρία να φανούν χρήσιμοι και να αποδείξουν ότι Δήμος μπορεί να διοικηθεί με εμπειρία, ικανότητα και διάθεση για δουλειά.

Μερικοί από τους συνυποψηφίους, στηρίζουν ή θέλουν να συμμετέχουν στον Συνδυασμό

Σχηματάρι
Χόντζιας Ηλίας, Κουρουτός Μιχάλης , Χρήστου Γεώργιος, Αρκούδας Βασίλης, Θεοδώρου Δημήτριος, Ανυφαντής Αλέξανδρος, Γαλάνη Ευαγγελία, Βλαχογιάννη Νεκταρία, Κομπογιάννης Γιώργος, Τζιαχρή Σίσυ, Ζαφειροπούλου Ελένη, Μούσιος Γιώργος, Γεντίκης Σωτήριος, Σκουλουδάκης Νίκος, Αντωνίου Λάμπρος, Κουρουτού Κωνσταντίνα, Πανούσης Χρήστος, Τσιφτσόπουλος Νίκος, Καραγκούνης Γεώργιος, Σταυροπούλου Ελένη.
Κλειδί
Μυτάκης Γιάννης, Αικατερίνης Τάκης, Κυριάκου Βαγγέλης.
Άγιος Θωμάς
Κατσιφής Χρήστος, Αικατερίνης Αθανάσιος, Βουγέσης Γιώργος, Καββά Βασιλική, Βέρντης Νίκος, Αναστασίου Γιάννης, Γκίνης Γιάννης.
Οινόφυτα
Νίκας Αθανάσιος, Γκελέκας Σάββας, Καμινιώτης Γιάννης, Μπλατσιώτης Νίκος, Καραμήτσος Παναγιώτης, Ευριπίδης Γκατόπουλος, Μιχούλης Γεώργιος, Καπλάνης Γιώργος, Κρητικός Πέτρος, Κατσιφής Νίκος, Τσιανάκας Σάκης, Καμπιώτη Γωγώ, Δάβρης Ευάγγελος.
Δερβενοχώρια
Πέτρου Νίκος, Σαμπάνης Γιάννης, Στάματης Σπύρος, Μέλλοντας Χρήστος,Φιλιππής Γιάννης.
Τανάγρα
Μπλάνας Νίκος, Παναγιωτόπουλος Κώστας, Μπελεγράτης Αντώνης.
Ασωπία
Νίκα Μαρία, Λαμψάνης Κωνσταντίνος, Κασελίμης Βαγγέλης, Πέππας Βασίλης.
Άρμα
Δάβρης Σπύρος, Αθανασίου Βαγγέλης, Λούζης Παύλος, Γκάλης Δημήτρης, Μπούστρας Θεοφάνης.

Πηγή