Εορτολόγιο

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή σχετικά με τα διόδια Σχηματάρι – Χαλκίδας.

Επιστολή στο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μπουραντάς την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, αναφερόμενος στα προβλήματα υποδομών οδοποιίας που αντιμετωπίζει η Εύβοια.
Εκτός των άλλων, ο κ. Μπουραντάς δεν παραλείπει να αναφερθεί στο θέμα εγκατάστασης σταθμού διοδίων στο δρόμο Χαλκίδας-Σχηματαρίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι:
"Πληροφορηθήκαμε ότι προωθείται η έγκριση της ΜΠΕ για συμπληρωματικά έργα ολοκλήρωσης του δρόμου ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ – ΧΑΛΚΙΔΑ και μαζί προβλέπεται έργο εγκατάστασης των διοδίων.
Πρέπει να γίνει γνωστό ότι, αυτά τα διόδια δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά, τη στιγμή που οι Ευβοείς χάνουν δεκάδες ανθρώπους κάθε χρόνο λόγω του απαράδεκτου οδικού δικτύου, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για την κατασκευή του οδικού δικτύου της Εύβοιας."
Σε ό,τι αφορά τα έργα, που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα και οι ενέργειες, που πρέπει να γίνουν, σύμφωνα με τον κ. Μπουραντά, είναι οι εξής:

1. Να γίνει ένταξη της παράκαμψης Χαλκίδας (ενάριθμο έργο για το ΕΣΠΑ) και να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης.2. Να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο.3. Να ανατεθούν τα τεύχη δημοπράτησης.4. Να ενταχθούν στην παράκαμψη Χαλκίδας, ως υποέργο, οι μελέτες του Βόρειου άξονα.5. Να κινηθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης της παράκαμψης Βασιλικού, αφού τον Οκτώβριο έχει προγραμματιστεί να χαρακτηριστεί ο Διαμήκης Άξονας ως Διευρωπαϊκό Δίκτυο, και επομένως μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής.6. Το ίδιο προτείνεται και για τις παρακάμψεις ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ και ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, που έχουν ολοκληρωμένες μελέτες.