Εορτολόγιο

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

KOINH ANAKOΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

KOINH ANAKOΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»

2 Νοεμβρίου 2010

Με την παρούσα επιστολή επιχειρούμε από κοινού όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ο Δήμος στους πολίτες» να δώσουμε το δικό μας στίγμα και να επικοινωνήσουμε τη δική μας διαφορετικότητα.
Έχοντας ως οδηγό έμπνευσης την ασυμβίβαστη ηγεσία, το ήθος και τη σεμνότητα του Λάζαρου Μαυράκη αποφασίσαμε να συσπειρωθούμε όλοι μαζί για ένα κοινό αγώνα.
Τον αγώνα της αλλαγής του τρόπου που ασκείται η πολιτική στον τόπο μας σήμερα.
Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που κουραστήκαμε και αγανακτήσαμε τόσα χρόνια από τους «επαγγελματίες» πολιτικούς και τις μικροπολιτικές νοοτροπίες και αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να παλέψουμε για να προσφέρουμε στον τόπο μας κάτι παραπάνω από τα αυτονόητα που μας στέρησαν τόσα χρόνια.
Εμείς δεν μιλάμε την ξύλινη γλώσσα της πολιτικής, δεν αναφερόμαστε σε γενικότητες και αόριστα υποσχολόγια, αλλά εκφραζόμαστε μέσα από την καρδιά μας, σχεδιάζουμε με το μυαλό μας και υλοποιούμε τα σχέδια μας με τον σκληρό αγώνα μας.
Δεν διεκδικούμε χώρο στην τοπική αυτοδιοίκηση για να «βολευτούμε», αλλά για να ξεβολέψουμε αυτούς που μας απογοήτευσαν.
Δεν διεκδικούμε ψήφους τάζοντας προεκλογικά ρουσφέτια, αλλά ονειρευόμαστε να προσφέρουμε δουλειές με αξιοπρέπεια, όπως επιζητούσαμε τόσα χρόνια για μας και τα παιδιά μας.
Δεν μας αρέσει ο τόπος μας να θυμίζει τριτοκοσμική χώρα, οι συμπολίτες μας να γίνονται πειραματόζωα και οι ίδιο άνθρωποι που μας έταζαν την αλλαγή να συνεχίζουν να μας «σκοτώνουν» καθημερινά με τα επικίνδυνα τρόφιμα στο πιάτο μας και το λασπωμένο νερό στις βρύσες μας.
Θέλουμε να αποδείξουμε πάνω απ’ όλα στον εαυτό μας και σε όλους αυτούς που μας θεωρούσαν δεδομένους, ότι αλλάξαμε. Ότι δεν μένουμε με πια στην ανώφελη κριτική, αλλά ακολουθούμε τον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο της προσφοράς χωρίς ανταλλάγματα.  
Για να είμαστε σήμερα εδώ, δεν διεκδικήσαμε κανένα πολιτικό χρίσμα. Άλλωστε τα χρίσματα είναι για τους ιερωμένους. Σήμερα παλεύουμε με τις δικές μας δυνάμεις, χωρίς οργανωμένα «τρομοκρατικά» δίκτυα, με τα δικά μας χρήματα, χωρίς οικονομικούς χορηγούς.
Δεν υποτιμούμε τον κόσμο. Ο κόσμος ξέρει τι συμβαίνει γύρω του. Και ποιοι είναι υπεύθυνοι. Η πραγματικότητα που ζούμε μιλάει από μόνη της με την ηχηρή γλώσσα της αλήθειας.
Δεν δεχόμαστε να ονειρεύονται άλλοι όχι για εμάς, αλλά για τον εαυτό τους και την πολιτική τους καριέρα.
Δεν ονειρευόμαστε να κερδίσουμε καρέκλες στο Δημαρχείο, αλλά έναν όμορφο τόπο για να ζούμε.
Γι αυτό ζητάμε από τους συμπολίτες μας να αποδείξουν ότι άλλαξαν, και να δώσουν το προβάδισμα σε όσους μέχρι τώρα δεν δοκιμάστηκαν, σε όσους που με την μέχρι τώρα πορεία τους έχουν δείξει σεβασμό και αγάπη για τον τόπο τους, σε όσους διακρίνονται από ευαισθησία και όραμα και όχι από αλαζονεία και πολιτική φιλοδοξία.
Τα ψέματα τελείωσαν.
Τώρα είναι η ευκαιρία μας να αλλάξουμε τον τόπο μας και να αρχίσουμε να τον αγαπάμε.