Εορτολόγιο

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα αναγνώστη

1974……..Θυμαμαι   ..
Μεταπολιτευσηαγωνιαδραση ,ονειρα για μια καλλιτερη Πατριδα ,και ολα οσα συνεβαιναν τοτεαλλα και Μπαλκονια , ξυλινες εξεδρες  ,  και πανω..αχ επανω , μια Χαρισματικη   προσωπικοτητα πολιτικου με εξαιρετικο λεγειν ,που κενταγε   επανω στον παλμο της Καρδιας του Λαου..Μπορουσε να μιλαει για ατελειωτες ωρες, επιστρατευοντας καθε ειδους ανοησια, και πολλα μα πολλα ψεμματα.Απο κατω  μια θαλασσα σημαιακια, διαφορων χρωματων  ,και κατω απο αυτά, ανθρωποι ξαναμμενοι που τα δινανε ολα για ολα ,λες και παρακολουθουσαν το υπερτατο  ποδοσφαιρικο   ντερμπυ .
Θυμαμαι τις  φωνες τους ,τα ουρλιαχτα τους,τα ξαναμμενα προσωπα  τους .
‘’Εισαι  Θεος !!  Μαζι  σου Μητσαρα για μια Νεα Ελλαδαρα ‘’και  ολα τα σχετικα ,και τα μεγαφωνα στην διαπασον να αναπαραγουν το τραγουδι, του Βαρυ και αβασταχτου   Ηλιου που …δεν σηκωθηκε  ποτε.
Τοτε  ,ιδιαιτερα στους ‘’’αριστερους ‘’κυκλους κυκλοφορουσε μια σπουδαια λεξη ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ.
Λεξη, που ουσιαστικα δεν τολμαγες να προφερεις, γιατι στην καλλιτερη των περιπτωσεων ,να εφευγες απο την συγκεντρωση συνοδεια φραστικων απειλων, του ειδους ‘’αρε καθικι  μια ζωη ετσι λετε ,αλλα ..θαρθει η ωρα σας και θα το βουλωσετεπροδοτεςφασιστες’’κλπ.
‘’ Ρε παιδια  δεν τον ακουτε τι λεει? Βαλτε  λιγο τη λογικη να δουλεψει!!...ΤΙΠΟΤΑ……. επανω μιλουσε ο ΘΕΟΣ.
Καναμε πολυ δρομο απο τοτε,που δυστυχως στο τελος τον χασαμε.Απο το η’’Ελλαδα  ανηκει στους Ελληνες ‘’περασαμε στο ‘’καλα δεν το εχουμε καπαρωσει κιολας !!‘’.Απο το ‘’ψωμιπαιδειαελευθερια  περασαμε στα κορνφλεικς,τα college  και το free  stile.Aπο το ‘’Σωπα οπου ναναι θα σημανουν οι καμπανες ‘’περασαμε σε ένα διακριτικο ηχο κινητου 3G.
Τοτε  ,πιστευαμε οτι η μαχη εναντια σε ενα Λαο, τσακισμενο.προδομενο ,κατατρεγμενο, που γοητευετε απο τους Γητευτες, ηταν μια μαχη ανιση.Τοτε, οι λαοπλανοι χρειαζοντουσαν  γιατι ,επρεπε να γητευσουν  ξαναμμενους και αγριεμενους Ελληνες .Επρεπε ,και ηταν ,γητευτες Προβατων  και Λυκων συγχρονως.
Σημερα  -2010 –δεν υπαρχει τετοια αναγκη.Οχι γιατι αφυπνιστηκε ο Λαος, και καποιος για να κυβερνησει, πρεπει να δωσει πολλα και δυσκολα διαπιστευτηρια,χωρις ψεμματα ,χωρις αερολογιες,γιατι αλλιως είναι χαμενος.,αλλα για τον αντιθετο ακριβως λογο.Γιατι το μονο που χρειαζεται είναι:
-          να υποσχεθει τα …μισα ‘η και λιγοτερα
      με επιγνωση των ψηφοφορων ότι  ουτε αυτά δεν θα κανει,
-          χρειαζεται  να στολιζεται με μια …ποικιλια σκανδαλων γυρω του
-          χρειαζεται  συνεργατες ‘’γεια χαρα νταν και κουκια μπαγλαν’’
-          μηδενικη  προσωπικη γοητεια και  κυριως
-          με μηδεν  Ιδεολογια.
.Οι λαοπλανοι, ηταν και είναι  το απαραιτητο εξαρτημα  ,η κινητηρια δυναμη της Πλανης της εξουσιας.Υπηρξαν φυσικα και Χαρισματικοι ανθρωποι  σε αυτον το τοπο, αλλα κατα περιεργο τροπο, πεθαναν βιαιανωρις,    και Αφορισμενοι απο την πλειοψηφια των ‘’οπαδων’’.
Ανεκαθεν λοιπον αυτοι που κερδιζαν τις ‘’μαχες ‘’ηταν οι   Διαβασμενοι  Μπλαμπλαδες    ‘η πιο επιστημονικα  οι Γητευτες των Βοδιων.(με ολο το σεβασμο για τα συμπαθη τετραποδα).Την Κυριακη λοιπον όταν φωναξουν το ονομα μας ας απαντησουμε χαλαρα ‘’μουουουουουουου!!!

      SOLUS CREAS
Υ/Γ.
Αγαπητε/η  Κυριε/α ΕΣΥ  που όταν θα βγεις θα νιωσεις περιφανος για την ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ  ,θυμησου μοναχα ένα πραγμα .Εγω ,το Βοδι ,το μονο που θελω είναι το …….Χορταρι μου.
Αν την πατησεις όμως, και δεν βγεις ,πραγμα ισως απιθανο , να  ξερεις ότι την …πατησες γιατι μου ……ΕΚΑΨΕΣ  ΤΟ  ΧΟΡΤΑΡΙ


Σχόλια Tanagranews : Συγχαρητήρια στον φίλο για το πολύ χρήσιμο κείμενο που πολύ σπάνια βρίσκεις να διαβάσεις.  Ευχόμαστε να το διαβάσουν προσεχτικά όσο περισσότεροι αναγνώστες  γίνετε και να κατανοήσουν την σημασία του, είμαστε σίγουροι ότι μετά θα έχουν άλλη αντίληψη σε ότι αφορά τη λέξη «ψήφος».