Εορτολόγιο

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα αναγνώστη.

Αγαπητέ Αναγνώστη,
με αφορμή το σχόλιο που διάβασα στο blog σου, σου παραθέτω τα πραγματικά περιστατικά μιας και υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας αυτών που έλαβαν χώρα στο Πρωτδικέιο Θηβών την Παρασκευή 12.11.2010.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Τανάγρας κ. Γεωργίου, σε έξαλλη κατάσταση απαιτούσε από τη γραμματέα τη διόρθωση λάθους που αφορούσε τα εκλογικά αποτελέσματα, απειλώντας "θεούς και δαίμονες" μή σεβόμενος το χώρο, τους υπαλλήλους και τους παρευρισκόμενους πολίτες.
Απευθυνόμενος δε προς τον έτερο υποψήφιο Δήμαρχο κ. Κυριάκου, έλεγε "θα γίνει Σύρραξη, θα κατέβουμε στους δρόμους, θα καεί το Σχηματάρι" και πολλά άλλα.
Ο κ. Κυριάκου προς τιμή του, σε ήπιο τόνο και προκειμένου να εκτονώσει την κατάσταση του είπε: "Ηρέμησε και θα σου υπογράψω εγώ ένα χαρτί ότι αποδέχομαι τα αποτελέσματα που εσύ νομίζεις ότι είναι σωστά".
Πραγματικά μου έκανε φοβερή εντύπωση η ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΘΟΥΣ και συμπεριφοράς των δύο υποψηφίων!!!
Σε μία εποχή που η ευγένεια και το ήθος εκλείπουν απο την πολιτική σκηνή, λυπάμαι που δεν είμαι Δημότης του νέου Δήμου Τανάγρας για να επιβραβεύσω τη συμπεριφορά αυτή με την Ψήφο μου.
Πιστεύω να το κάνουν οι Δημότες του νέου Δήμου Τανάγρας.
 
Σχόλια tanagranews : Για να μην ξεχνιόμαστε είπαμε να αναλύσουμε τι σημαίνει η λέξη ΗΘΟΣ. Αν και έχει γίνει σπάνιο χάρισμα στα χρόνια και την κοινωνία που ζούμε να το κουβαλάει κανείς μαζί του…

   Ήθος ονομάζεται η συμπεριφορά του ανθρώπου μέσα στην κοινωνία. Έχει σχέση με τα ψυχικά χαρίσματά του και την αντίληψή του ως προς τον κόσμο που τον περιβάλλει. Κάθε άνθρωπος βλέπει τον κόσμο με τα "δικά του μάτια", τον αξιολογεί δηλαδή όπως αυτός είναι συνηθισμένος, μ' ένα δικό του τρόπο, ξεκινώντας από μερικές γενικές κατευθύνσεις.
Στον πληθυντικό αριθμό το ήθος (ήθη) σημαίνει το σύνολο των κοινωνικών και ηθικών κανόνων που διέπουν την κοινωνία και που διαφέρουν από λαό σε λαό σ' εξάρτηση με την παράδοση και το βαθμό ανάπτυξης του καθενός.