Εορτολόγιο

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η οικονομική κρίση και οι ανάγκες μας.

Με αφορμή το κοινωνικό θέμα που έχει προκύψει περί οικονομίας / χρεοκοπίας έψαξα σε πολλές ιστοσελίδες που έχουν οικονομικό περιεχόμενο με κριτικές και αναλύσεις στο θέμα αυτό.
Όπου και να διαβάσεις όλοι αναφέρονται στη νέα τάξη πραγμάτων, στις νέες πολιτικές που θα έχουν καρπούς με οικονομικά οφέλη για τους πολίτες, αλλά και για μια σειρά από προτάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις των εποχών.
«Να αλλάξουμε συνήθειες» λένε όλοι με μεγάλη ευκολία, να κάνουμε κριτική στις αγορές μας για τα απολύτως απαραίτητα γράφουν άλλοι, ενώ στην συνέχεια δεν ασχολείτο κανείς με τον βομβαρδισμό που γίνετε καθημερινά για αγαθά και υπηρεσίες που κανείς δεν ξέρει τι είναι απαραίτητο και τι όχι.

Σε ένα άρθρο που διάβασα πρόσφατα περί οικονομικής διαχείρισης  ένας οικονομολόγος  έγραψε το εξής σοφό, «αν θέλεις να κάνεις κάποιον πλούσιο πρέπει να του πεις να έχει λιγότερες ανάγκες»  Πολύ σωστό !
Όλοι μας έχουμε έρθει σε δίλλημα για το αν θα πρέπει η να εκπληρώσουμε η όχι μια ανάγκη που πολλές φορές μπορεί να αποβεί μοιραία οικονομικός για την τσέπη μας.

Οπωσδήποτε σε λόγια και σε κείμενα όλα είναι εύκολα να εφαρμοστούν, στην πράξη είναι ολίγον τι δύσκολο μιας και οι φιλοδοξίες του καθενός για μία καλύτερη κοινωνική θέση και με οικονομικό status ανεβασμένο έναντι των άλλων είναι κρυφός πόθος όλων μας….(σχεδόν).
Καλό είναι να θυμηθούμε τι είπαν κάποιοι ποιο σοφοί από εμάς για την λέξη ανάγκη και να γίνει επαναπροσδιορισμός της πραγματικής έννοιας αυτής της λέξης.

Mod.

§                    «Ανάγκη, τι μυτερή βελόνα!!!»
§                    «Δεν είναι δική μου γνώμη, αλλά γνωμικό των σοφών, πως δεν υπάρχει τίποτα δυνατότερο απ’ την ανάγκη.»