Εορτολόγιο

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΛΕΣΙΟΥ

     
       ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΛΕΣΙΟΥ

      Είναι αλήθεια ότι το Δήλεσι αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα. Η κύρια αιτία των προβλημάτων αυτών έχω την γνώμη ότι οφείλεται στη διοικητική του εξάρτηση. Δεν μπορεί μια μεγάλη παραλιακή περιοχή με πληθυσμό πάνω από δέκα χιλιάδες κατοίκους που τους θερινούς μήνες διπλασιάζεται από τους παραθεριστές, να είναι προσκολλημένη σε δύο άλλες δημοτικές κοινότητες, το Σχηματάρι και τα Οινόφυτα.

      Πρέπει και είναι εντελώς απαραίτητο το Δήλεσι, το συντομότερο δυνατό, να αποτελέσει μια ξεχωριστή Δημοτική Κοινότητα του νέου Καλλικράτειου Δήμου μας, που θα έχει τα δικό της πενταμελες Τοπικό Συμβούλιο, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα της καθημερινότητας και ιδιαίτερα τα προβλήματα της καθαριότητας.

      Σε πρόσφατη συνάντηση που είχα με το Δηλεσιώτη υποψήφιο Δήμαρχο κύριο Μαυράκη Λάζαρο, αποδέχθηκα τις προτάσεις του για το Δήλεσι και τον ενημέρωσα πως θα αγωνιστώ για την επίλυση των προβλημάτων και τη σωστή ανάπτυξη της περιοχής Δηλεσίου και ότι σε αυτή μου την προσπάθεια τον θέλω δίπλα μου.
    
     Προσωπικά δεσμεύθηκα και μάλιστα ενυπογράφως, γεγονός σπάνιο για τα πολιτικά μας ήθη, ότι σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι θετικό για το συνδυασμό μου, τα πρώτα θέματα που θα προωθήσω τα οποία θεωρώ αυτονόητα, έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα μας και εξαγγέλθηκαν στην ανοιχτή συγκέντρωση Δηλεσίου της 31-10-2010 είναι τα παρακάτω :

  • Άμεσες ενέργειες για ενοποίηση του Δηλεσίου και δημιουργία της 5ης Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου στο νέο Δήμο Τανάγρας.

  • Πρωτοβουλίες για ολοκλήρωση και εφαρμογή του Σχεδίου Πόλεως στο Δήλεσι. Δεν νοείται μια νέα πόλη όπως το Δήλεσι να δομείται άναρχα χωρίς σχέδιο, είναι εγκληματικό.

  • Φροντίδα για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του νέου δήμου δίκαια και χωρίς διακρίσεις με χρηστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος και με αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που προέρχεται από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Τέλος πεποίθηση μας είναι ο απόλυτος σεβασμός στον αληθινό λόγο προς τους δημότες, χωρίς τα γνωστά πολιτικά τερτίπια.
Με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια
Ο σημερινός δήμαρχος Τανάγρας
Και υποψήφιος δήμαρχος του νέου
Δήμου Τανάγρας
Κυριάκου  Παναγιώτης