Εορτολόγιο

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, αναφορικά με τον Προϋπολογισμό του 2011 που κατατέθηκε στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Στην ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2010 είχαμε καταγγείλει την επιβολή φορολογίας στην ενέργεια, γιατί αφενός είναι κοινωνικά άδικη και αφετέρου άκρως αντιαναπτυξιακή.

Οι εξελίξεις στον πληθωρισμό, την ύφεση και τα τρομακτικά αδιέξοδα που δημιούργησε η κυβερνητική πολιτική στις επιχειρήσεις και στο καλάθι της νοικοκυράς, δικαίωσαν τις ανησυχίες μας. Αλλά δεν συνέτισαν την κυβέρνηση, η οποία φαίνεται ότι δεν μαθαίνει από τα λάθη της.

Αντίθετα, επιμένει στην αδιέξοδη πολιτική της αυξάνοντας - μέσω του ΦΠΑ από το 11% στο 13% - τους λογαριασμούς που πληρώνουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο.

Και από την άλλη αυξάνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, δίνοντας τη χαριστική βολή στα μεσαία εισοδήματα, μετατρέποντας έτσι τη μεσαία τάξη σε στρατιά νεόπτωχων.

Επιτέλους, η κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει το δόγμα της για υπερφορολόγηση της ενέργειας και να ακολουθήσει το εναλλακτικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που έχει προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς».