Εορτολόγιο

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, συμμετέχοντας στο 15ο Συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,  μετά την τοποθέτηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γ. Μανιάτη,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Ο κύριος Υφυπουργός, στην τοποθέτησή του, εξήγγειλε για πολλοστή φορά τα υπεσχημένα:

Για τέταρτη φορά, από την αρχή του χρόνου υποσχέθηκε την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη διαδρομή και εγκατάσταση του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Για τέταρτη φορά, υποσχέθηκε την άμεση εφαρμογή του Προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”.

Για πολλοστή φορά, μίλησε για την “πράσινη ανάπτυξη” στην οποία, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ.

Για μια ακόμα φορά, αναφέρθηκε αυτάρεσκα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, το οποίο βαλτώνει στις πρόχειρες και αποσπασματικές ρυθμίσεις, που εισάγει το αρμόδιο Υπουργείο ΠΕΚΑ.

Και από την άλλη, κράτησε ως επτασφράγιστο μυστικό τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιτέλους, με ευχολόγια δεν γίνεται ενεργειακή πολιτική.

Η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται πίσω από τα “στρογγυλεμένα λόγια” της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, αλλά δεν θα μπορέσει να αποφύγει τη βάσανο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, όπου θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της για όλα.

Για τον λόγο αυτό, η Νέα Δημοκρατία έχει, ήδη, καταθέσει Επίκαιρη Επερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες της κυβέρνησης για όλα τα θέματα που άπτονται του ενεργειακού τομέα. Περιμένουμε, επιτέλους, ουσιαστικές και πειστικές απαντήσεις».