Εορτολόγιο

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Επανεκλογή του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημ. Σχολείου Σχηματαρίου

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 2ΟΥ ΤΙΜΗΣΕ (ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ) ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΞΕ ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΡ. ΜΠΑΚΟΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Α. ΣΤΕΡΠΗ ΠΡΩΤΕΣ, ΤΟ ΜΕΛΟΣ Α. ΜΠΕΤΣΙΚΩΚΟ ΤΡΙΤΟ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ Μ. ΑΛΤΖΕΡΙΝΗ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟ Δ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟ “ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΩΝ” ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΙΜΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΡΓΩΝ

ΑΠΟ: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου
ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συλλόγου μας.
ΚΟΙΝ:
  1. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κύριο Δημήτριο Ρέππα
  2. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Άννα Διαμανταπούλου
  3. ΟΣΚ Α.Ε., Φαβιέρου 30, Αθήνα
  4. Σ.Ε.Γ.Α.Σ., Λεωφόρος Συγγρού 137, Αθήνα
  5. Μ.Μ.Ε.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, θα λέγαμε και υπερηφάνεια, για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον διότι πέτυχε, κατά την περίοδο της θητείας του, να κατασκευαστεί, από τον ΟΣΚ Α.Ε., το μεγάλο έργο αναβάθμισης του παραδοσιακού κτιρίου και των προαύλιων χώρων τού Σχολείου μας και, δεύτερον, γιατί έχει ολοκληρώσει μια σειρά παρεμβάσεων και συνεργασιών, στην Αθήνα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΚ Α.Ε. και των Υπουργείων, έτσι ώστε σε λίγους μήνες να ξεκινήσει η κατασκευή, και πάλι από τον ΟΣΚ Α.Ε., μιας νέας σύγχρονης Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αίθουσας Γυμναστικής, συνολικού κόστους (των δύο έργων) δύο εκατομμυρίων (2.000.000) ευρώ περίπου, από τα οποία ποσό 712.714 ευρώ, πλέον δαπανών για τον εξοπλισμό του Σχολείου διατέθηκε ήδη –εξ’ ολοκλήρου από τον ΟΣΚ Α.Ε. ενώ – και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό θα διατεθεί επίσης από τον παραπάνω Οργανισμό.

Για να πετύχει την πραγματοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου – που πριν από δύο χρόνια κανείς δεν πίστευε ότι θα γινόταν – το Διοικητικό Συμβούλιο προέβη στις ακόλουθες παρεμβάσεις και ενέργειες:

  1. Προς το τέλος του 2008 ζητήσαμε από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. να συναινέσει, και γενικότερα να μας βοηθήσει, ώστε η Συναυλία που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κατά τις ημέρες των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου Ε-Ν, να τελεστεί στο Σχολείο μας. Το αίτημά μας αυτό έγινε δεκτό.
  2. Έτσι ανέλαβε ο επίτιμος πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Γιώργος Κατσιμπάρδης, πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, πείσαμε τον ΟΣΚ Α.Ε. και τον αρμόδιο Υπουργό οι οποίοι και υιοθέτησαν την πρότασή μας αυτή.
  3. Συγκεκριμένα ο ΟΣΚ Α.Ε. ανέλαβε την εκπόνηση όλων των Μελετών αναβάθμισης του παλαιού κτιρίου και των προαύλιων χώρων και – ύστερα από πολλές επισκέψεις και συνεργασίες με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στην Αθήνα, στο Δήμο Σχηματαρίου και στο Σχολείο μας – συνέταξε τους σχετικούς Φακέλους και στη συνέχεια – μετά την έκδοση της σχετικής Αδείας από την Πολεοδομία της Νομαρχίας, την Εφορία Αρχαιοτήτων και το Δήμο - δημοπράτησε, χρηματοδότησε, κατασκεύασε και παρέδωσε, σε χρόνο ρεκόρ, το παραπάνω έργο, που όλοι σήμερα θαυμάζουν, το χαίρονται δε τα παιδιά μας, οι μαθητές του Σχολείου μας, οι δάσκαλοι και όλοι μας.
  4. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, όμως, δεν αρκέστηκε σε αυτό. Ζήτησε από τον ΟΣΚ Α.Ε. και πέτυχε, ύστερα και από συνεργασίες του κ. Κατσιμπάρδη με τους αρμόδιους Υπουργούς, να εκπονηθούν από τον Οργανισμό αυτό – στον οποίο οφείλουμε άπειρες ευχαριστίες – νέες Μελέτες για την κατασκευή σύγχρονης Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων (για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ομιλίες κ.λ.π.), και Αίθουσας Γυμναστικής για τα παιδιά μας.
Μάλιστα ο ΟΣΚ Α.Ε. με το από 10/6/2010 “Δελτίο Τύπου” που εξέδωσε, δημοσιοποίησε το γεγονός ότι – μετά και από μία ακόμη συνεργασία που είχε ο Σύλλογός μας στην Αθήνα με το Προεδρείο του – όλα είναι έτοιμα για την κατασκευή, δαπάνες του, του νέου έργου, και πριν από λίγες μέρες έστειλε τους Φακέλους, μέσω του Δήμου, στην Πολεοδομία και την Εφορία Αρχαιοτήτων Βοιωτία, για την έκδοση της σχετικής “Αδείας”, ώστε να προκηρυχθεί και να κατασκευαστεί και το έργο αυτό, στην ολοκλήρωση του οποίου συνηγόρησαν, σύμφωνα με το νόμο, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτριος Ρέππας και η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, με την υπ’ αριθμ. Πρωτ. Δ8/823/Φ.095 της 29/10/2010 απόφασή τους. Μάλιστα ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων διαβίβασε στο Σύλλογό μας, δια του διευθυντού του Γραφείου του το από 15/11/2010 έγγραφό του, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Θέμα: Ανάθεση στον ΟΣΚ Α.Ε. της μέριμνα για τη μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη των έργων Προσθήκη Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Α. Βοιωτίας. Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. Πρωτ. Δ8/823/Φ.095 της 29/10/2010 απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την οποία έχετε ενδιαφερθεί εσείς αλλά και ο συμπατριώτης σας κ. Κατσιμπάρδης Γιώργος».

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Θεωρήσαμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε, έτσι αναλυτικά, για τις πιο βασικές ενέργειες και επιτυχίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας. Πάνω απ’ όλα όμως είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον μας, κινούμενοι σε όλες τις περιπτώσεις με δικές μας δαπάνες ∙ ότι, δηλαδή, έχουμε συντελέσει στην πραγματοποίηση ενός σπουδαίου διπλού έργου, όμοιο του οποίου δύσκολα μπορεί κανείς να βρει σε άλλο μέρος της Περιφέρειάς μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Η Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Η Γεν. Γραμμ.
Αρετή Μπακοδήμου Μιχάλης Αλτζερίνης Αγγελική Στέρπη

Τα Μέλη
Αθανάσιος Μπετσικώκος
Ηλίας Τσουκνίδας